Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Egy derékszögű háromszög eggyik befogója 28cm, átfogója 42cm.

Mekkora a másik befogója?

Mekkora a nagyobbik hegyesszög?

Mekkora a kisebbik hegyesszög?

A választ egy tizedesjegyre kerekítve kellene megadni!

Aki tudna segíteni megköszönném! számolással együtt kérnem!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, számítás, befogó, hegyesszög, Derékszögű háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Másik befogó Pitagorasszal:

b = `root()(c^2-a^2)` = `root()(42^2-28^2)` = 31,3 cm

Nagyobb szög a hosszabb befogóval szemben; sinusz szögfüggvény:

`sinalpha` = `a/c` = `31.3/42` = 0,745

`alpha` = 48,2°.

`beta` = `90-alpha` = 90-48,19 = 41,8°.

0