Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
677
Egy kirándulásra pénz gyűjtünk össze.
Ha minden részvevő 75 Ft-hoz a költségből még 440 Ft hiányzik , ha viszont mindenki 80 Ft-hoz akkor 440Ft többlet lesz.
Hány fő vesz részt a kiránduláson?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. Egyenlet
75x = y-440

II. Egyenlet
80x = y+440

Oldjuk meg az egyiket..
y=75x+440
80x=75x+880
5x=880
x=176
Módosítva: 4 éve
0