Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Egy fiúnak ugyan annyi nővére van mint fivére, egy nővérnek fele annyi nővére van mint fivére.
hányan vannak a családban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A családban van x fiú és y lány.

I. x fiúnak van y nővére és x-1 fivére: y = x-1

II. y lánynak van x fivére és y-1 nővére. 2(y-1)=x

2(x-1-1)=x

2x-4 = x

x = 4

y = x-1 = 4-1 = 3

7 gyerek van; 4 fiú és 3 lány.
0