Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Ha egy derékszögű háromszög egyik befogóját 2cm-rel a másikat 5 cm-rel, növeljük, 54cm2-rel lesz több a területe.
Ha mindkét befogót 2cm-rel csökkentjük, a terület 32cm2-rel kisebb a lesz a terület.
mekkora az eredeti derékszögű háromszög befogói?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

I. `((x+2)(y+5))/2-(xy)/2=54` *2

II. `(xy)/2-((x-2)(y-2))/2=32` *2

I. `cancel(xy)+2y+5x+10-cancel(xy)=108`

II. `cancel(xy)-(cancel(xy)-2y-2x+4)=64`

I. 2y+5x = 98

II. 2y+2x = 68 `rightarrow` y = 34-x

I. - II.:

3x = 30

x = 10

y = 34-x = 34-10 = 24

A derékszögű háromszög befogói 10 és 24 cm.

Ellenőrizd!
0