Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kompetencia

Főoldal » Általános iskola » Matematika
401
1. Egy fa 0,4mm nő egy évben, és ez a fa már 3,5m magas. Hány éves a fa.
35000 8750 3500 875

2. 1 uncia: 550 dollár 1 kg arany: 18000 dollár
Hány uncia 1kg?

3. Egy kosárlabda csapat a versenyen összesen 56 pontot dobott. 25-szőr dobott egy meccsen a csapat. Mennyi 3-pontost dobott a csapat?

Egy számzár 542 és kinyitása 314-es kóddal lehetséges.Legkevesebb hány kattanas lehet 542
314- re jutni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

1,

3,5 m = 3500 mm

`3500/0.4` = 8750.

2,

1 uncia 550 dollár

Hány uncia 18000 dollár:

x = `18000/550` = `32.dot(7)dot(2)`

3,

Dobbott x db hárompontosat (az 3x pont) és 25-x db kétpontosat (az pedig 2(25-x)=50-2x pont).

Ez összesen:

3x+50-2x = 56

x+50 = 56

x = 6 db hárompontos volt.

4,

Az első számjegyen 5-3=2-t kell kattintani; a másodikon 4-1=3-at; a harmadikon 4-2=2-t. Ez összesen:

2+3+2 = 7 kattintás.
0