Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!Valaki letudná nekem vezetni hogy hogyan kell ezt kiszámolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Egy urnában 3piros és 5fekete golyó van.Veletlenszerűen kihuzzunk egy golyot.Mennyi annak a valószinűség,hogy a kihúzott golyó piros?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van összesen 3+5 = 8 golyó. Ez az összes esemény.

Van 3 piros. Ez a kedvező esemény.

P = `("kedvező esemény")/("összes esemény")` = `3/8` (=0,375; 37,5%)
1