Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
309
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6,

x = `1/(1/40+1/48+1/60)` = `1/(60/2400+50/2400+40/2400)` = `1/(150/2400)` = `2400/150` = 16 óra alatt végeznek együtt.

7,

Az eredeti szám számjegyei 2x, 3x; értéke 20x+3x = 23x

A felcserélt szám számjegyei: 3x, 2x; értéke 30x+2x = 32x

A felírható egyenlet:

`(32x)/2+14=23x`

7x = 14

x = 2

Az eredeti szám tehát `2*2=4` és `3*2` = 6; `color(red)(64)`.

8,

Keverési egyenlettel a legegyszerűbb:

`8*45+4*60=(8+4)*x`

x = `(8*45+4*60)/(8+4)` = 50 %-os a kapott oldat.
0