Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseget kernék

Főoldal » Általános iskola » Fizika
407
Szeretnèk segitsèget kèrni a feladatban: A repülőből kidobtak egy 40 kg tömegű terhet. Miútán a teher sebessége 400 m magasságban elérte 20 m/s-ot egyenletesen kezdezz mozogni. Határozzuk meg:1) a tehet teljes mechanikai energiáját a földez erés pillanatában.
2) a teher teljes mechanikai energiáját a földet érés pillanatában.3) azt az energiájátt, amelyre a teher mechaniaki energiájának a része alakult át
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A kezdeti helyzeti energia → Kinetikus energiává alakult át.

Adatok:
m = 40 kg
h = 400 m
v = 20 m/s
g = 10 m/s²


E(h) = m·g·h → 40·10·400 = 160000J → 160kJ
E(k) = 1/2·m·v² = 1/2·40·20² = 8000J → 8kJ
0