Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 6. osztály %

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
Két pozitív szám összege 500 , az egyik szám a másik szám 25% -a. Melyik ez a két szám?

Szintén a levezetés kéne. Fejből tudom, hogy 100 és 400, de a számítás kéne. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
500 / 1,25 = 400
500 - 400 = 100

Ell:
100 / 400 = 0,25 = 25%
0

Azért mert ha pl egyenlettel írod fel az úgy néz ki hogy.
x + 0,25x = 500
1,25x = 500
x = 400
0