Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz,koszinusz-tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
448
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
47,

T = `(a*b*singamma)/2` `rightarrow` `singamma=(2*T)/(a*b)` = `(2*42)/(7.3*12.8)` = 0,899

`gamma` = 64,02°.

c = `root()(a^2+b^2-2*a*b*cosgamma)` = `root()(7.3^2+12.8^2-2*7.3*12.8*cos64.02)` = 11,63 cm

`sinalpha/singamma=a/c` `rightarrow` `sinalpha` = `(a*singamma)/c` = `(7.3*sin64.02)/11.63` = 0,564

`alpha` = 34,35°

`beta=180-(alpha+gamma)` = `180-(64.02+34.35)` = 81,63°.
0