Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Konvex sokszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
625
Hány csúcsú az a konvex sokszög, amelynek együttesen 153 oldala és átlója van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
oldal, matek, konvex, Sokszög, átló
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n·(n-3)/2+n=n·(n-1)/2=153
Ezt megoldod másodfokú egyenletként és n=18-at kapsz.
1