Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
321
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


e,

A szám számjegyei x és x-2; értéke 10x+(x-2) = 11x-2

Az új szám számjegyei: x-3 és x-5; értéke 10(x-3)+(x-5) = 11x-35

A két szám különbsége: 11x-2-(11x-35) = 33

A számok tehát lehetnek:

53, 64, 75, 86, 97

Az új számok:

20, 31, 42, 53, 64.

h,

A háromjegyű szám számjegyei: x, 2x, 2x; értéke: 100x+20x+2x = 122x

A csere utáni szám számjegyei: 2x, 2x, x; értéke: 200x+20x+x = 221x.

Az eredeti szám kétszerese: 244x. Mivel az új szám 221x, ez mindig kisebb, mint az eredeti kétszerese, ezért az eredeti szám lehet:

122, 244, 366, 488.
0