Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Egy háromszög oldalai 45 m, 60 m és 50 hosszúságúak.
Mekkora a háromszög legnagyobb szöge?
Mekkora a területe?

köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(Reméljük a harmadik oldal is méterben van)

A legnagyobb szög a leghosszabb oldallal szemközti csúcsnál van, erre felírjuk a koszinusztételt:

`c^2 =a^2+b^2-2*a*b*cosgamma`

`cosgamma=(a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)` = `(50^2+45^2-60^2)/(2*45*50)` = 0,206

`gamma` = 78,14°

T = `(a*b*singamma)/2` = `(45*50*sin78.14)/2` = 1101 `m^2`
0