Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán

3x+3+3x-1+2x3ⁿ+2=266 az x+3 a 3 felett van, az x-1 a 3 felett van, az n helyén x van

köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
27*3x+3x/3+2*3x+2=266
27*3x+3x/3+2*3x=264
Megszorzom 3-mal:
81*3x+3x+6*3x=792
88*3x=792
3x=9
3x=32
Mivel az exp. fv. szig. mon:
x=2
0