Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Számítsa ki az alábbi f függvény zérushelyét!

f(x)=3x+1-27 az x+1 a 3 felett van

köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A megoldandó egyenlet:
3x+1-27=0
3x+1=27
3x+1=33
Mivel az exponenciális fv. szig. mon.:
x+1=3
x=2
0