Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán!

log₃(4x-3)=2

köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
log₃(4x-3) = 2 , x > 3/4
4x-3 = 3²
4x-3 = 9
4x = 12
x = 3 , x > 0,75 Ell: → És tényleg..
0