Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Adja meg az alábbi függvény értelmezési tartományát, számítsa ki a függvény zérushelyét!

f(x)=log₃(2x-7)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ÉT: kikötés miatt 2x-7>0, innen x>7/2
Tehát: ÉT: ]7/2;végtelen[

Zérushely:
log3(2x-7) =0
log3(2x-7) =log330
mivel a log. fv. szig. mon.:
2x-7=1
2x=8
x=4
0