Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Oldja meg az egyenletet a valós számok halmazán, a megoldást 3 tizedesjegyre kerekítve adja meg, válaszát indokolja!

3ⁿ=5 (az n helyén x van)

köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
log₃(3ⁿ) = log₃(5)
x = log₃(5) → 1,46
0