Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
459
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
66,
A sebesség-idő egyenlet:
s = v₀·t + a/2·t² / a → 4·v₀/t
s = v₀·t + (4·v₀/t)/2 ·t²
s = v₀·t + 2·v₀·t
s = 3·v₀·t
v₀ = s/3·t = 216/360 → 0,6 m/s

A mozgási energia a 5·5 → 25x-esére nőtt a mozgási energia, így:

0,6/25 → 0,024 m/s² volt a gyorsulása.
Módosítva: 4 éve
1

63,
Felírod az időegyenletet:
1/2 · a·t² + a·t·(5-t) = 29,4

Behelyettesítve:
x = t
1/2·2,8·x² + 2,8·x(5-x) = 29,4

Megoldva az egyenletet kijön hogy:
x/t → 3s
Módosítva: 4 éve
1