Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
362
Egy palackban 4 kilogrammos 17 celsius fokos gáz van. Mekkora ennek a gáznak a belső energiája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
M(O₂) = 32 g/mol
f = 5
R = 8,314 J/mol·K
m = 4 kg → 4000 g
T = 17⁰C → T + 273 → 290 K
Eb = ?

n = m/M = 4000 g / 32 g/mol = 125 mol

Az egyesített gáztörvény:
p·V = n·R·T → f/2·n·R·T
Eb = 5/2·125 mol·8,314 J/molK·290 K
Eb = 753,46 kJ
1