Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megoldanom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
384

Egy egyenlő oldalú háromszög kerülete 8 cm rel nagyobb ,mind az egyik oldalának a hosszúsága .Számitsd ki a háromszög kerületét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+8 = 3x

2x = 8

x = 4

K = 3x = `3*4` = 12 cm
0