Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezek a számok miért lehetnek összetett számok?

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Miért összetett szám?
11111…11 (100 db 1-es)
111111….111(2015 db 1-es)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
11111 nem prímszám; 11111 = `41*271`

Ha öttel osztható darabszámú, akkor osztható 41-gyel

Pl: 1111111111 = 1111100000 + 11111 = `41*271*10000+41*271` = `41*27100271`

stb.

Mind a 100, mind a 2015 osztható öttel.
0