Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
341
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

67,

v = `v_0-a*t` = `54-6*1.8` = 43,2 `m/s`

s = `v_0*t+a/2*t^2` = `54*1.8-6/2*1.8^2` = 87,48 m

68,

`v_0` = 54 `(km)/h` = 15 `m/s`

`v_1` = `v_0/3` = 5 `m/s`

`v_1=v_0-a*t` `rightarrow` t = `(v_0-v_1)/a` = `(15-5)/0.4` = 25 s

s = `v_0*t-a/2*t^2` = `15*25-0.4/2*25^2` = 250 m
1