Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
428
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
99,
A kezdeti helyzeti energia kinetikus energiává alakul.
m·g·h/2 = 1/2·m·v₁²
v₁ → √g·h = √10m/s²·15m = √150m/s = 12,247/2 = 6,1235 m/s

Ugyanez a metódus az út második feléhez:
m·g·h = 1/2·m·v₂²
v₂ → √2·g·h = √2·10m/s²·15m = √300m/s = 17,321 m/s

Az átlagsebesség tehát:
(v₁+v₂) / 2 = 29,568 m/s : 2 = 14,784 m/s


A másodiknál pedig a szokásos szögfüggvényes megoldás..Lásd: Newton egyenlet.
Módosítva: 4 éve
1