Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az ilyen sorozatok korlátosságát és monotonitását hogyan lehet kiszámolni?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
416
Algebrában akadok el leginkább, mert pl nem tudom, hogy hogyan lehetne b_{n+1}-ből b_{n}-et kivonni a monotonitáshoz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
monotonitás, korlátosság
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`b_n=(1*3*5*...*(2n-1))/(2*4*6*...*2n)`

`b_(n+1)` = `(1*3*5*(2n-1)*(2n+1))/(2*4*6*...*2n*(2*(n+1))` = `b_n*((2n+1)/(2n+2))`

A különbség:

`b_n*((2n+1)/(2n+2)-1)` = `b_n*((2n+2-1)/(2n+2)-1)` = `b_n*(1-1/(2n+2)-1)` = `-b_n*(1/(2n+2))` `lt` 0
1