Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha A és B két 2×2-es mátrix, melyekre det(A)=−1 és det(B)=8, akkor

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
411
Köszönöm, ha segítesz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`det(AB)` = `det(A)*det(B)` = `-1*8` = -8

`det(3A)` = `3^2*det(A)` = `9*(-1)` = -9

`det(A^T)` = `det(A)` = -1

`det(B^(-1))` = `1/(det(B))` = `1/8` (0.125, ahogy elfogadja)

`det(B^3)` = `(det(B))^3` = `8^3` = 512
0