Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
860
Egy kosárban 12 alma van, közülük 3 belülrõl kicsit férges. Kettõt véletlenszerûen kiválasztottam, hogy elvigyem uzsonnára. Mennyi az esélye, hogy kellemes uzsonnában lesz részem, ami
azt jelenti, hogy mindkét alma teljesen ép?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 12 almából 9 jó, tehát annak, hogy jót választok elsőre:

`P_1` = `9/12`

Maradt 11 alma, amiből 8 jó; annak, hogy most jót választok, a valószínűsége:

`P_2` = `8/11`

A teljes valószínűség a két valószínűség szorzata:

`P=P_1*P_2` = `9/12*8/11` = `0.dot(5)dot(4)` (százalékban `54.dot(5)dot(4)` %).
1