Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
344
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

366,

`m*g*sinalpha-mu*m*g*cosalpha` = `m*a`

a = `g*sinalpha-mu*g*cosalpha` = `10*sin30-0.4*10*cos30` = 1,536 `m/s^2`

s = `a/2*t^2` `rightarrow` `t=root()((2*s)/a)` = `root()((2*2.5)/1.536)` = 1,804 s


122,

s = `s_0+v_0*t-g/2*t^2` = `20+50*8-10/2*8^2` = 100 m

`Deltas` = `s-s_0` = 100-20 = 80 m

A test teljes útja a tetőpontig:

v = `g*t` `t=v/g` = `50/10` = 5 s

`s_y` = `v_0*t-g/2*t^2` = `50*5-10/2*5^2` = 250-125 = 125 m

A további 8-5 = 3 s-ig zuhan, ennyi idő alatt megtesz:

`s_3` = `g/2*t_3^2` = `10/2*3^2` = 45 m-t.

A teljes útja tehát: `s_ö=s_y+s_3` = 125 + 45 = 170 m .
1