Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mik a megoldásai ezeknek a feladatoknak?

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
A képen látható összes feladatot segítene nekem valaki, hogy mi a megoldása, meg, hogy hogy vezetjük le? :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
0

K

1,

`R=U/I` `rightarrow` `I=U/R` `rightarrow` `U=I*R`

P = `U*I` = `U*(U/R)` = `U^2/R`

P = `U*I` = `(I*R)*I` = `I^2*R`

Mennyiségek egyégei:

P: [W]; U: [V]; I: [A]; R:[`Omega`]

2,

P = `W/t`

Mennyiségi egységek:

P: [W]; W: [J]; t:[s]



3, a,

`rightarrow` W = `P*t`

b,

W: [`W*s`] = [J] (1 Ws = 1 J)

Amit használunk:

[Wh] (wattóra) , [kWh] (kilowattóra)

1 Wh = 3600 J = 3,6 kJ

1 kWh = 3600 kJ = 3.600.000 J = 3,6 MJ

F

1,

W = `P*t` = `0.90W*4h` = 3,6 Wh

Ha Joule-ban szeretnéd, akkor szorzod még 3600-zal, ha kilojoule-ban, akkor csak 3,6-del.

2,

a,

P = `U^2/R` = `(12V)^2/(1.6 Omega)` = 90 W

b,

Q = W = `P*t` = `90W*2h` = 180 Wh

c,

a, Az izzó kivezetésein mért feszültség 220 V, az izzó teljesítménye 60 W.

b,

P = `U*I` `rightarrow` I = `P/U` = `(60W)/(220V)` = `0,dot(2)dot(7)` A

c,

P = `U^2/R` `rightarrow` R = `U^2/P` = `(220V)^2/(60W)` = `806.dot(6)` `Omega`
1

Köszönöm szépen, hálás vagyok! :)
0