Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
402
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
x órát dolgozunk, a bérleti díj 20x Ft

500-20x Ft-ot tudunk fordítani a munkára, ami úgy tevődik össze, hogy 0,8x órát munkára; 0,2x órát üresjáratra fordítunk.

0,8x óra alatt `0.8*x*1.5*14` Ft megy el; 0,2 óra alatt `0.2*x*0.075*14` Ft.

`0.8*x*1.5*14+0.2*x*0.075*14 = 500-20x`

37,01x = 500

x = 13,5 h
1