Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
614
Egy 8 cm sugarú kör hurja a kör középpontjából 800 - os szög alatt látszik. Milyen hosszú és milyen messze van a kör középpontjától?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy-két szögfüggvénnyel megoldható.

`sin40=(a/2)/8`

a = `16*sin40` = 10,28 cm hosszú a húr.

`cos40` = `m/8` `rightarrow` m = `8*cos40` = 6,12 cm a távolság a kör középpontjától.
0