Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
900
Egy kör sugara 12 cm. Két párhuzamos hurjának hossza 20 cm és 10 cm. Mekkora a távolságuk, ha a kör középpontja nem választja el őket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kérdés a két egyenlő szárú háromszög magasságának a különbsége.

Lesznek ott derékszögű háromszögek, csak keresni kell.

`m_2` = `root()(12^2-10^2)` = `root()(44)` cm

`m_1` = `root()(12^2-5^2)` = `root()(119)` cm

`Deltam` = `root()(119)-root()(44)` `approx` 4,275 cm.
0