Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, köszi a segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
795
Egyenlő szárú háromszög szárai 12cm, alapja 8 cm hosszú. Mekkorák a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A derékszögű háromszög egyik befogója az alap fele, az átfogója a szára, ezért:

`cosalpha=(a/2)/b` = `(4/12)` = `1/3`

`alpha` = 70,52°.

`beta` = `180-2*alpha` = 38,94°.
0