Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika domború tükör

Főoldal » Középiskola » Fizika
463
Egy domború tükör görbületi sugara - 40 cm. Milyen távolságra keletkezik a kép a
tárgytól, ha tükör felére kicsinyíti a tárgyat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
f = `r/2` = `(-40)/2` = -20 cm.

N = `-1/2` = `K/T` = `k/t` `rightarrow` `t=-2*k`

`1/f=1/k+1/t`

`1/(-20)=1/k+1/(-2k)` = `2/(2k)-1/(2k)` = `1/(2k)`

`-20=2k`

k = -10 cm (látszólagos kép)
1