Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egész számok

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Oldd meg az egész számok halmazán(nézd meg, először, hogy megoldható-e)
a) 12x+55y=63
b) 12a+15b=77
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, Mivel 12x osztható hárommal, 63 is osztható hárommal; 55y-nak is oszthatónak kell lennie 3-mal.

`55*-3=-165`

63+165 = 228 = `12*19`

(19;-3) egyik megoldás.

b, Mivel 12a is és 15b is osztható 3-mal, 77 viszont nem; így nincs megoldás az egész számok halmazán.
0