Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 1

Főoldal » Középiskola » Matematika
430
Matek 1
Koszonom elore is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2x+5y=26
3x-y=5=>y=3x-5
5*(3x-5)+2x=26
15x-25+2x=26
17x-25=26
17x=51
x=3
y=3*3-5=4
az ellenőrzésnél, csak vissza kell helyettesíteni a kettő kapott számot

x-2y=22=>x=22+2y
3x+2y=18
3*(22+2y)+2y=18
66+6y+2y=18
8y=-48
y=-6
x=22+2*(-6)=10
az ellenőrzésnél, csak vissza kell helyettesíteni a kettő kapott számot



0

2x+5y=10=4x+10y=20
4x+10y=15
Ha kivonjuk egymásból a kettőt, akkor nullát kapunk. Nincs megoldása az egyenletnek.

2x+3y-1=x
5y-x+7=2y
x+3y=1
3y-x=-7
Ha kivonjuk egymásból, nullát kapunk. Az egyenletnek nincs megoldása

a hatost pontosan ugyanígy kell megoldani, mint a képen
0