Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összetett számok

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Mutasd meg, hogy
a=4^20-1
b=10^100-7
összetett számok.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`4^(20)-1^(20)` = `(4^(10))^2-(1^(10))^2` = `(4^(10)-1)*(4^(10)+1)` A szorzat összetett számra utal.

`10^(100)-7` : Az 99 darab 9-es és egy hármas, az pedig osztható hárommal.
0