Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebben a gráfos feladatban segítene valaki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
830
Az alábbiakban egy-egy egyszerű gráfot definiálunk. Rajzoljuk le ezeket:


1. A gráf pontjai egy kocka csúcsai. Két pont össze van kötve, ha van köztük él.


2. Egy kör kerületén vegyünk fel 5 pontot. Gráfunk csúcsai a pontok által meghatározott (5 alatt 2) húr lesz. Két húrt összekötünk, ha nincs közös végpontjuk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, A kocka csúcsai a gráf csúcsai, minden csúcsból 3 él fut ki, egy kocka hálóját kell rajzolni, a kocka élei a vonalak.

2, A körnek van `((5),(2))` = `(5!)/(3!*2!)` = `(5*4)/2` = 10 húrja, tehát a gráfnak 10 csúcsa van (piros pöttyök). Mindegyikből 3 él fut ki, a külső ötszögön a vele párhuzamos belső húrhoz és az ötszög két nem szomszédos éléhez; a belső ötszögnél az ötszög élei és a külső ötszög párhuzamos élek.
1