Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
369
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

a = `g*sinalpha` = `10*sin15` = 2,588 `m/s^2`

s = `v^2/(2*a)` `rightarrow` v = `root()(2*a*s)` = `root()(2*2.588*50)` = 16,09 `m/s`

b,

`E_m` = `1/2*m*v^2` = `1/2*500*16.09^2` = 64705 J
1