Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kúp és sugár

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Egy kúp térfogata 100. Magassága 20. Mekkora az alapkör sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
V = `(r^2*pi*m)/3` `rightarrow` `r=root()((3*V)/(pi*m))` = `root()((3*100)/(3.14*20)` `approx` 2,185

Akkor igaz, ha azonos mértékegységgel szerepelnek (ha csak egység van megadva, akkor jó).
0