Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
535
Tekintsük a következő két halmazt: H={1,2,3,8,9} és G={3k-10<k<5,k egész}. Mennyi a két halmaz metszetében lévő elemek átlaga?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3k - 10 < k
3k < k + 10
2k < 10
k < 5

3k - 10 < k < 5 akkor igaz, ha k kisebb, mint 5 (de ez le is van írva alapból)

ha k = 4, akkor 3 * 4 - 10 < 4 < 5 --> 2 < 4 < 5 (igaz)

ha k = 3, akkor 3* 3 - 10 < 3 < 5 --> -1 < 3 < 5 (igaz)

(így tovább) ...

A H és G metszetben az 1, 2, 3 számok találhatóak meg, melynek átlaga: (1 + 2 + 3) / 3 = 6 / 3 = 2
Módosítva: 4 éve
1