Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebben tudna valaki segíteni?---(Geometria)

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
Egy síkon elhelyeztünk 8 darab egységnyi élű kockát, majd ezekre még 5 darab egységkockát tettünk az ábra szerint (ábrát csatolam).
Határozzuk meg az ABC háromszög oldalainak hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A távolságok mint egy téglatest testátlói:

(Megszámolod, hány egységre vannak a pontok az x, y és z tengely irányába)

`d_(AB)` = `root()(1^2+2^2+4^2)` = `root()(21)`

`d_(BC)` = `root()(1^2+3^2+3^2)` = `root()(19)`

`d_(AC)` = `root()(1^2+2^2+3^2)` = `root()(14)`
1