Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kúp tömeg

Főoldal » Középiskola » Matematika
446
A Dunából kotrógéppel emelik ki a homokot. A kotrógépről lehulló homok 3,6m magas kúpot képez, amely alul 12m széles. Hány 5tonnás teherautó szállíthatja el ezt a homokkúpot? (Egy köbméter nedves homok tömege kb. 2tonna.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kúp, tömege, homokkúp
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
V = `(d^2*pi)/4*m/3` = `(12^2*3.14)/4*3.6` = 135,72 `m^3`

A tömege ennek a duplája, vagyis 271,44 tonna a homok. Ehhez szükséges `271.44/5` = 54,3 `approx` 55 kotrógép.
1