Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nap tömege

Főoldal » Középiskola » Matematika
1290
A Föld tömeget kb. 6x10^21-en tonna, a Nap tömege ennek 332 000-szerese.Kb. hány kilogramm a Nap tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, föld, tömeg, Nap
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`m_("Föld")` = `6*10^(21)` tonna = `6*10^(24)` kg

`m_("Nap")` = `m_("Föld")*332000` = `6*10^(24)*3.32*10^5` = `6*3.32*10^(24)*10^5` = `19.92*10^(24+5)` = `19.92*10^(29)` = `1.992*10^(30)` kg.
1