Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lineáris függvény

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
Mennyi a Q pont második kordinátája ha tudjuk hogy illeszkedik az X →3x-5 függvény grafikonjára és az első kordinátája 4?

Mennyi a P pont első kordinátája ha tudjuk hogy a P pont illeszkedik az (X)=egyharmad X +2 függvény grafikonjára és a P pont második kordinátája 4?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

1.

x helyébe behelyettesíted a megadott számot:

y = `3*4-5` = 7

2,

A kifejezés (egyenlet) értéke van megadva, x-et kell kiszámolnod:

`4=1/3*x+2` (-2)

`2=1/3*x` (*3)

x = 6
0