Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni! S.O.S

412
Rómeó és Júlia.
Létszi aki tudja segítsen.
(Nagyon mwgköszönném)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Irodalom: Rómeó és Júlia
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Leírom, amit tudok.
a) Én úgy tudom, hogy nem volt semmilyen szülinapi zsúr. Egy szimpla álarcosbálon ismerkedtek meg, amit Capuleték rendeztek.
c) Júlia apja Paris grófnak ígérte oda a lányt. Igen, Júlia már tudott a kérőről, az anyja mondta el neki a bál előtti órákban.
d) Rómeónak azért kellett elhagynia Veronát, mert megölte Tybaltot. Nem Vercelliből tért vissza, hanem Mantovából. Azért jött vissza a városba, mert egy félreértés miatt azt hitte, Júlia halott.
e) Lőrinc barától.
f) Lőrinc barát terve az volt, hogy egy gyógyszert ad Júliának, amit ha a lány bevesz, mindenki halottnak fogja tartani. Negyvenkét órát lesz ebben a tetszhalott állapotban, eltemetik a Capuletek ősi kriptájában, a barát értesíti Romeót, együtt várják majd a lány ébredését, és magával szökteti Mantovába. János barátnak kellett volna egy levelet eljuttatni Rómeóhoz, de Mantova határában azt hitték, hogy pestises, így vesztegzár alá került.
g) Rómeó Júlia sírja mellett vív Parissal, majd miután Paris meghalt, Rómeó megissza azt a mérget, amit még Mantovában vásárolt.
h) Miután Júlia felkelt, Lőrinc baráttól megtudja, hogy a terv nem sikerült, Romeo és Páris is halott. Júlia, miután látja, hogy kedvese halott, Rómeó tőrével végez magával.
1