Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Százalékszámítás

a (alap)=?
p (százalékláb)= 35% (mivel a 65%-ot kiegészítjük egészre vagyis 100%-ra)
e (százalékérték)= 70

a= e÷0,35 (ez úgy jött hogy a 35÷100-zal, mivel így van a képlet, e osztva p századdal)
70÷0,35=200
Vagyis 200 oldalas a könyv

Ellenőrzés:

a=200
p=65%
e=?

e=a szorozva p századdal= 200×0,65=130

130+70 (annyi maradt vissza a könyvből)= 200
0