Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Terület

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
Egy téglalap szélessége 3 cm. Határozd meg a kerületét és területet, ha hosszúságát 4-szeresére növelve a terület 48 cm^2-rel nő!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`b=3` `cm`

`4a*3-3a=48`
`12a-3a=48`
`9a=48` `color(red)(//÷9)`
`a=(16)/3`

`Ell.:`
`3*(16)/3=16`
`3*4*(16)/3=64`
`64-16=48`
0