Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerület

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Mekkora ennek a négyzetnek a kerülete? Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha egy négyzet hossza 1 cm, akkor körbeszámolod a négyzetek hosszát.

A nagy négyzetnek minden oldala 8 egység, így annak a kerülete `8*4` = 32 egység.

a,

Indulj el a bal felső sarokból és számolgass: (óramutató járása szerint)

8+2+4+6+4+8 = 32 egység

b, Ugyanígy:

8+5+7+3+1+8 = 32 egység

c, Mint az előzőknél (bal felsőből):

4 + 2 + 4 + 6 + 4 + 2 + 2 + 2 + 2 + 4 = 32 egység

d,

2 + 2 + 6 + 4 + 2 + 2 + 4 + 2 + 2 + 6 = 32 egység
0