Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help matek hf

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
Csatoltam képet :)
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, help
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Van összesen 99-10+1 = 90 db kétjegyű szám.

7 többszörösei: (vagy felírod mindet, nincs sok; vagy kiszámolod): 14, 21, 28, 35, 42, 49, 56, 63, 70, 77, 84, 91, 98. Ez összesen 13 darab.

13 többszörösei: 13, 26, 39, 52, 65, 78, 91. Ez pedig 7 darab.

Eddig 20 darab, viszont a `7*13` = 91 kétszer szerepel, ezt kivonva 19 db ilyen szám van.

A valószínűség:

P = `("Kedvező eset")/("Összes eset")` = `("Összes eset - kedvezőtlen eset")/("Összes eset")` = `(90-19)/90` = `0.7dot(8)` ; Ez százalékosan: `100*P` = `78.dot(8)` %.
1